Exciting
Here is your captain speeking. We're very exciting that we can fly to Windhoek!
Hiermee begon de piloot de trip. Vliegtuig vertrok ietsje later dan gepland. Zat ook maar voor 1/3 vol. Het vliegen was ronduit exciting. Helemaal geweldig om de lucht in te gaan en alles van bovenaf te bekijken. Jammergenoeg werd het al snel donker. Ik vond het allemaal wel aardig rammelen met opstijgen en wat dat betreft was het ook niet het meest nieuwe vliegtuig, dus ik dacht: als dat allemaal maar goed gaat... De nacht duurde lang en was saai. Ik kon niet slapen, had last van m'n oren en telkens een droge keel. De lucht was ook benauwd. Maar dat mocht de pret niet drukken, want heb lekker gegeten, muziek geluisterd en slapende mensen bekeken. Iets over 5 uur vanmorgen ben ik geland. Het is hier trouwens een uur vroeger dan bij jullie! Het was nog helemaal donker in Windhoek Airport. Toen ik m'n koffer had was het ondertussen aardig licht geworden. Ik kwam trouwens in Frankfurt m'n Hengelose vrienden weer tegen en we zaten in hetzelfde vliegtuig, dus dat was een leuke afsluiting van ons avontuur ;-) Op het airport heb ik een minibusje gezocht en die heeft me voor 20 euro op de hoek afgezet bij Willem Henri en Ditteke den Hartog. Ik stond dus al voor 7en bij hun op de stoep. Zij hadden ook nog 2 gasten van de GZB dus het was een leuke ontmoeting met Nederlanders.
Na het ontbijt ben ik met Ditteke op stap geweest naar Windhoek (met de auto). We gingen eerst naar de health proffesional counsil voor een verklaring dat ik stage mag lopen. Dit gaat allemaal formeel, moest zelfs langs het politiebureau om een stempel te krijgen om te laten zien dat ik wel echt mezelf ben ;-) Je hoorde daar de stempels lekker op het papier stampen, dat vonden ze blijkbaar een leuk klusje... Jammergenoeg kon ik daar natuurlijk geen foto van maken met al die police. Toen weer terug naar de healthcouncil en het papier gebracht, geld betaald en hopelijk is het nu zsm voor elkaar, maar dat kan dus ook 6 weken duren en dan is het te laat. Dat is dan pech, dan zal het vooral kijken worden en weinig zelf doen, maar dat zien we wel weer.
Verder geld gehaald (heerlijk zo'n stapel bankbiljetten....) en een simkaart van Namibie gekocht zodat ik wat goedkoper kan smsen. Niet alle smsjes komen altijd aan, dus dat is ook weer lastig.
Vanmiddag heerlijk gedouchen en 3 uurtjes geslapen, daar ben ik heerlijk van opgeknapt. Aan het eind van de middag met Ditteke en de 2 honden een heerlijke wandeling gemaakt, heuveltje op. Prachtig uitzicht over Windhoek met ondergaande zon. Dan is het echt genieten... Vanavond lekker gegeten en net voor het eerst met Rob gebeld, was gezellig!
Mijn verdere plannen: morgen ga ik om 8.00 uur naar de vertrekplaats van de minibusjes naar het noorden. Ik hoop daar ongeveer voor het ziekenhuis afgezet te worden. Hoe het daar verder zal gaan weet ik niet, ook niet wat mijn internet mogelijkheden zijn. Maar we wachten af... Ben heel benieuwd.
Het weer: het is hier heerlijk warm. Zit nu in m'n t shirt en spijkerrokje. Verder zit je hier op 1700 m hoogte, dat merk je wel aan de lucht. Je moet echt veel drinken, hebt snel droge ogen en neus. Maar de ervaring, het is nu al geweldig!!!!! Of exciting, het is maar hoe je het noemt...
Erg leuk dat iedereen zo meeleeft met de berichtjes, heb ze net gelezen. Ik kan sms van jullie wel lezen op m'n normale telefoon. Mijn nr. in Namibie is: +264 81 6066752 (en ik mocht zelf m'n telefoonnr uitzoeken, hahaha). Via internet kan je een telefoonnr / code opzoeken en dan kan je me voor ongeveer 10 eurocent per min bellen. Maar dat staat op die website.
Ik hoop dat ik jullie daar ook een beetje op de hoogte kan houden.
Liefs vanuit Windhoek, Alice
Gelukkig ben je er eindelijk! Tof he dat vliegen, voor mij is het ook nog steeds een beetje nieuw elke keer, dus ik kan me wel indenken hoe je je voelde. Ow, het is trouwens bij jou even laat als bij mij, wat een fijne gedachte he ;-) En het is vast enorm lekker weer bij jou.
Meid, het avontuur is begonnen, geniet ervan want voordat je het weet is het weer voorbij.
Dikke kus,
Andrea
Hoi Alice,
fijn dat het allemaal zo goed gegaan is!
Ik ben in gedachten met je meegereisd. Wat heb je veel meegemaakt in korte tijd.
Zo krijg je nog eens vrienden, dat is het voordeel van reizen.
Leuk om ook mensen van de GZB te ontmoeten.
Hartelijke groeten aan Willem-Henri en Ditteke. Vandaag juist een lezing gehoord over gastvrijheid.
Fijn voor moeder dat zij dat in de praktijk brengen. ;-)
Slaap lekker vannacht en laat je voor je in het busje stapt nog even voorlichten wat een reeele prijs is.
Op naar de volgende ontdekking. Goede reis!
liefs, mama
Fijn dat je er bent. Al met al toch weer snel....
Ben benieuwd naar de verdere praktijk berichten.
Veel succes,
groet,
marianne
Wat ben ik blij dat je er nu eindelijk bent. In gedachten zijn we met je mee gevlogen. Fijn, dat je zo goed ontvangen bent. We hopen nu ook op een voorspoedige reis naar je eindbestemming.
Lieve groeten van ons beiden.
Wat een opluchting! Je bent werkelijk nu bij Willem-H en Ditteke gearriveerd. Daar ben ik erg blij om, je hebt dan toch ook wat ondersteuning bij de dingen die moeten gebeuren. Zij zijn al doorgewinterde Windhoekers. Doe ze de hartelijke groeten en succes met je verdere actie richting ziekenhuis. We zijn benieuwd naar het vervolg, liefs van tante Maatje
Wat fijn voor je dat je er nu bent! Ja dat is wat met de natuur, heerlijk dat we dat niet kunnen sturen en zo weer even mogen bewust worden dat de dingen die we maar zo gewoon zijn gaan vinden toch ook zo bijzonder zijn dat we er wel eens wat vaker bij stil mogen staan. Het komt ons niet altijd uit en voor jou helemaal niet nu maar toch... het heeft wel wat alles stop vanwege een natuurgebeuren. Zo even een wijze overweging middenin de nacht want dat is het bij mij nu.
Ik wens je veel succes straks in het ziekenhuis en geniet van het daar zijn en de natuur! Fijn dat je daar ook wat bekende mensen om je heen hebt.
Harte-groetjes,
Anneke
Leuk dat je er bent!
Twintig euro voor een busritje? Sjongejonge. Die man hoeft zijn leven lang niet meer te werken...
hoera! Eindelijk gaat het avontuur beginnen!!
Heel veel succes en ik ben heel benieuwd naar je eerste ervaringsverhalen.
Groetjes en tot snel!
Hey,
Wat goed om te lezen, dat je na veel onzekerheid de afgelopen week, nu eindelijk op je bestemming bent aangekomen! Bij ons is het gelukkig ook mooi weer, als ligt mijn spijkerrokje nog steeds veilig in de kast!
Heel veel succes en geniet van de mooie dingen die je tegen gaat komen.
Ik blijf je volgen!
X Daan
Hier ben ik weer!
We hebben de uitslag van de interventie-opdracht, deze heugelijke mededeling wil ik je toch niet onthouden
We hebben namelijk een GOED!
X
Beste Alice, èn Rob natuurlijk...!
Nu de lucht is opgeklaard en het stof is neergedaald durven wij er ook een blogje aan te wagen. Tjonge, wat kan een mens toch van slag raken door een beetje stof. Al met al toch wel weer uniek en achteraf kunnen we er natuurlijk vrolijk om lachen.
Fijn dat je stofvrij op de plaats van bestemming bent aangekomen. Nu maar snel de handen uit de mouwen en aan de slag. Wij wensen je een hele goede stage toe en hopen met jou op een weergaloze ervaring. Uiteraard worden we t.z.t. graag bijgepraat met plaatjes en wat al niet meer.
Nu maar hopen dat Rob het hele verschijnsel van afwezigheid naar behoren mag doorkomen. Mocht je van honger of dorst in de problemen geraken dan moet je wel bijtijds contact opnemen hè!? Wij kennen hier óók gastvrijheid en waar nodig komen we je halen...
De beste tijd gaat natuurlijk nog komen als jullie elkaar weer zullen zien over een aantal weken, en Afrika geen geheimen meer zal kennen doordat jullie samen een ware expeditie weten op te zetten. 't Moet uniek worden. Veel succes!
Nogmaals met de hartelijke groeten!!!
O ja, jullie laten daar geen geocache ongevonden liggen, hè...!?
Ha Haasje,
Gelukkig dat je er bent! Ik hoop dat die bureaucraten een beetje mee willen werken en dat die papieren mooi voor elkaar komen. Anders moet je nog maar een keer langs met je blonde haar en blauwe ogen, wie weet helpt dat.
De kids en ik zijn trouwens afgelopen zaterdag naar het AFrika-museum geweest, compleet met buitenmuseum en hutjes. 'In welk hutje woont Alice nu?'! We zijn benieuwd! Janna denkt vooral aan olifanten: 'Die gaat ome Rob op de foto zetten, he?' Maar ja, er klopt wel meer niet in haar gedachtenwereld. Bij elke auto-met-pijp-op-het-dak zegt ze: ik zie nog een Panda. Dus vandaag heb ik maar eens voorlichting gegeven over jouw a.s. Panda... Maar voordat je daar in rijdt, ga je vast nog heel andere vervoermiddelen testen. Veel plezier daarbij en laat je spullen niet aftroggelen! Gelukkig ben je ook nogal goed in afpingelen, komt dat even fijn van pas!! (jammer trouwens dat je de vrijmarkt op koninginnedag mist, heb je je bestelling al doorgegeven?!)
Veel liefs, Hanneke
(ben benieuwd naar je volgende afleveringen!)
Ha Alice,
Mooi om te lezen! Doe W-H en Ditteke de groeten, ik heb ze wel eens gezien op Sola!
Ik zal het kort houden na al die lange reacties :-)
Liefs!